Skælskør er ved at miste sit Fiskehus

by admin
0 comment

Pressemeddelelse: 

Det meget populære Skælskør Fiskehus er tæt på lukning. Fiskehuset havde været lukket henover hele sommeren efter en brand i begyndelsen af sæsonen. Men til stor glæde for lokalbefolkningen i Skælskør og omegn genåbnede det yderst populære Fiskehus på havnen i oktober 2018 i midlertidige lokaler. 

Desværre er Skælskør Fiskehus allerede truet af lukning igen. Det er en nyhed, som allerede har rystet de trofaste kunder og vil være et stort savn for byen og dets indbyggere. Siden oktober har alle ventet på, at den nedbrændte bygning skulle genopbygges, hvilket var aftalen mellem bortforpagter, Skælskør Fiskeexport v. Jørgen Ibsen, og forpagter, Skælskør Fiskehus v. Kurt Hansen. 

Det vil være et stort tab for Skælskør Havn og hele byen, hvis Fiskehuset må lukke permanent. Det har bragt aktivitet til havnen, den nyopførte café har ligesom selve Fiskehuset været meget besøgt. 

Skælskør skal fortsat have adgang til friske fisk, et Fiskehus og en lækker café med udsigt til vandet, siger forpagter Kurt Hansen og hans kone, Henriette, fra Fiskehuset, og de vil kæmpe indædt for det i samarbejde med deres advokat. De siger tak til verdens bedste kunder, som har givet dem 100% opbakning siden branden. Fiskehuset har bidraget til et rigt havneliv og har tiltrukket mange mennesker til Skælskør, hvilket jo netop er, hvad byen har brug for. 

Uanset at Skælskør Fiskeexport har modtaget LAG midler (lokale aktionsgrupper der tildeler tilskudsmidler til relevante projekter) til både etablering af røgeri 136.000 (2016) og etablering af fiskecafé, knap 170.000 (2017), ønsker Jørgen Ibsen nu at nedlægge fiskehuset og hæve forsikringssummen. Forpagter Kurt Hansen er totalt uforstående over for, at de er blevet bedt om at forlade området, specielt i lyset af at bortforpagters forsikringsselskab har tilbudt at genopføre den nedbrændte bygning uden omkostninger eller partiel reparation.

Spørgsmålet er nu, om kampen vil lykkes for Henriette og Kurt Hansen fra Fiskehuset, så de lokale arbejdspladser kan bevares, og Skælskør Havn fortsat skal summe af liv og forventningsfulde fiskeelskere.

Signe Adams den 25. februar 2019

You may also like